Яребица с ризото с червено цвекло
1. Рецептата може да бъде приготвена с всякакъв вид птица, включително с дребно пиле. Подпъхнете под кожата на яребиците по малко масло и го разнесете доколкото можете по цялата повърхност. Подпъхнете и по няколко листа салвия. Намажете с масло птиците и отгоре, поръсете със сол.
2. Подредете ленти бекон върху птиците, като ги застъпвате леко една с друга. Целта е беконът да обвие целите птици. Сипете 1 с.л. олио в тиган и запечатайте от всички страни птиците в него, до златисто. Потсавете яребиците в тавичка и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
3. Обелете лука и чесъна и ги нарежете на много ситно. Запържете ги в 2-3 с.л. зехтин в дълбок тиган, до омекване. Добавете ориза и го запържете за минута-две, като разбърквате. Добавете червеното вино и оставете то да се изпари.
4. Добавете пилешкия бульон и сока от червено цвекло. Гответе ориза на умерен огън 15 минути, като разбърквате непрекъснато. Към края добавете нарязаните на малки кубчета глави червено цвекло. Поръсете с лимонов сок и овкусете със сол. Накрая поръсете хранителната мая, която в случая замества пармезана.
5. Сервирайте червено ризото, поръсено с листа рукола заедно с печена яребица.

Продукти

  • 2 яребици 1 връзка салвия масло бекон на тънки резени сол олиоЗа ризотото:1 глава червен лук 2 скилидки чесън сол зехтин екстра върджин 200 г ориз за ризото 0.5 лимон сок 200 мл пилешки бульон 150 мл червено вино 300 мл сок от червено цвекло сол 4 малки глави сварено червено цвекло 2 с.л. хранителна мая

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички