Салата от заек с пържени хапки

Вкусна, богата и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 31.07.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
4–5 филии бял хляб
100 г маслини „Каламата“ (без костилки)
40 г краве масло
80 мл зехтин
40 мл червен винен оцет
12 печени червени чушки
1 връзка магданоз
1/2 връзка мащерка
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от заек с пържени хапки
Заекът се сварява в голямо количество вода, заедно с целите клонки мащерка.
2
Салата от заек с пържени хапки 2
Оставя се леко да се охлади и се обезкостява.
3
Салата от заек с пържени хапки 3
Месото се нарязва на по-малки парчета.
4
Салата от заек с пържени хапки 4
Лукът се нарязва на кубчета, чушките – на ивички, магданозът се наситнява, маслините се нарязват на колелца и всичко се разбъркват с парчетата месо.
5
Салата от заек с пържени хапки 5
Салатата се овкусява със зехтин, оцет, сол и черен пипер.
6
Салата от заек с пържени хапки 6
Хлябът се реже едри кубчета, които се пържат в маслото на няколко пъти – до златисто.
7
Салата от заек с пържени хапки 7
Салатата се разбърква с крутоните и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: